Visie

Fotografie is vooral kijken. Ik zie beelden, lijnen, licht, schaduw, kleuren, het ritme van voorwerpen en vormen. Fotografie is het registreren van de werkelijkheid. Maar fotografie is ook het regisseren van de werkelijkheid. Een realiteit die ik wil laten zien om een idee of boodschap over te brengen. Verder is ‘het moment’ van belang. Dit is wat ik graag doe: het vastleggen van wat ik zie en wat mij raakt, maar ook wat anderen raakt. Een kijker moet zich bij een foto iets kunnen verbeelden. We praten dan niet meer over mooi of lelijk. Maar een foto kan je ontroeren of prikkelen. Op dat moment is een foto voor mij geslaagd.

Documentaire fotografie

Met mijn documentaires wil ik een verhaal vertellen. Het verhaal zoeken achter de actualiteit of bijzondere thema’s die mij boeien. Ik fotografeer plekken waar de mens zijn sporen heeft achtergelaten. Ik fotografeer mensen in hun eigen omgeving; mensen die hun dromen najagen; mensen die hun passie beleven.

Portretten

Een bijzonder moment of speciale gelegenheid, een persoonlijk cadeau, een mooie herinnering, of gewoon omdat je een mooi mens bent!  Er zijn genoeg redenen om een mooi portret te maken.

 

 

In 2015 heb ik de beroepsopleiding aan de School voor Fotografie in Breda afgerond. Op deze website is een deel van mijn werk te zien. Verder zal ik met enige regelmaat schrijven over waar ik mee bezig ben.

Ron Lauwers, Gorinchem.


Voor meer informatie zie mijn contactgegevens.pasfoto ron 5